Szakszerű linképítés

Pingvin 2.0

Több mint egy hónap telt el a Google legutóbbi jelentősebb frissítése óta. A Pingvin 2.0 sok magyar oldalt nem érintett, sokakat pozitívan, de akadtak akik nem jártak vele jól. Pedig mindössze csak annyi történt, hogy a “linkspam” elleni harcot tovább folytatja a Google. A keresőóriás által kiadott hivatalos információk alapján azonban érdemes volt egy kicsit várni, hátha finomítanak még rajta, látva a változásokat. Bevallom nem érzékeltünk ilyet.

Most már egészen biztos, hogy a SEO szempontok közül a legfontosabb maga a weboldal, azaz portálunk optimalizálása. (Lásd Panda!) Jobb ha elfelejtjük azokat a kifejezéseket, hogy linképítés, vagy látogatottságnövelés. Ez nem azt jelenti, hogy nincs szükségünk az oldalunkra mutató linkekre és oldalunkat felkereső látogatókra, de a linkeknek természetes úton kell létrejönniük, a látogatóknak pedig maguktól érkezniük. (Vagy legalábbis ezt a látszatot kell kelltenünk.) Azt beláthatjuk, hogy a direkt építés és növelés nem természetes.

Amiről kevesen beszélnek

Hogyan tudja a Google, hogy egy link természetes, vagy nem? Azt már az első Pingvin algoritmus bevezetésekor tudtuk, hogy a Google felismeri a direkt link építésre létrehozott oldalakat. Nos már nem csak az oldalakat ismeri fel, hanem az oldalak közt lévő kapcsolatokat is. Technikai részletekbe nem mennék bele, de néhány tanács:

– Messziről kerüljük el a direkt a Google helyezés javítására létrehozott linkgyűjtő oldalakat! (Könnyű kiszűrni őket, főként, hogy legtöbbször nem egyetlen oldalról van szó, hanem egy egész hálózatról.)

– Ha linket helyezünk el valahol, ne használjunk azonos horgony szöveget!

– Olyan oldalra ne helyezzünk el linket, mely nem rendelkezik eredeti, érdekes és új tartalommal!

– Egy domain címről lehetőleg csak egy linkünk legyen! Sőt nem árt ha azt is ellenőrizzük, hogy azonos IP címen milyen más domain nevek léteznek.

– Többen kérdezték: igaz-e, hogy már a 301 -es átirányítás sem jó. Ilyenkor vissza kérdezek: mire? Ugyanis a domain dns beállításán kívül ez az egyetlen Google által továbbra is elfogadott módszer arra, hogy bevezetett domain nevünket új tartalomra irányítsuk. Az azonban már büntetendő, ha a Google félrevezetését célzandó több domain nevet irányítunk egy azonos tartalomra.

– Természetes linkeket viszonylag gyorsan szerezhetünk a közösségi portálok segítségével. Nem kell más mint érdekes tartalom, melyet mindenki meg akar osztani.

De ha a tartalomfejlesztés és a linképítés együtt folyik, akkor lassan, de biztosan stabilan jó helyezést fogsz elérni a találati listán.

spacer

weboldal bérlés

Leave a reply