wordpress weboldal készítés

WordPress honlapkészítés, keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizált weboldal

A keresőoptimalizálás (angolul SEO), nem más, mint egy keresőben (pl: Google) a minél jobb pozíciónak az elérését jelenti. Tehát egy átlagos keresés során az Ön weboldala kerüljön minél előrébb a keresési listában szereplő találatok között.

Ennek két féle típusa van: a természetes listázás és a fizetett hivatkozás. A természetes listázásban való helyezés azt jelenti, hogy a Google keresőjébe beírt kulcsszó által a honlapod melyik pozíciót foglalja el a találati listában. Az egész keresőmarketing szolgáltatás arra a felismerésre épül, hogy az emberek a keresőmotorokat elsősorban az őket érdeklő információk felkutatására és megtalálására használják, azonban az adott keresési kifejezésre, kulcsszóra megjelenő több tízezer vagy százezer, esetleg millió találatból várhatóan csak az első egy, két, vagy három találati oldalt nézik át részletesen.

A fizetett hivatkozás használata azt jelenti, hogy bárhol legyen is a honlapunk a találati listában, pillanatok alatt elindíthatunk egy online hirdetést a Google AdWords segítségével, hogy az általunk meghatározott kulcsszavakra a Google normál találati listája mellett, a jobb oldalon vagy az oldal tetején láthassuk viszont hirdetésünket a “fizetett hivatkozások” között.

Így amennyiben valaki rákattint a hirdetésünkre, fizetünk érte egy összeget. Ha fizetünk megadhatjuk, hogy milyen nyelven, milyen országokban, milyen kulcsszavakra jelenjen meg a hirdetésünk; mennyit vagyunk hajlandóak fizetni egy kattintásért maximum, stb. Kiemelten fontos emellett, hogy ez a fajta kampány csak addig hoz látogatókat a honlapunkra, amíg futtatjuk és fizetjük a költségeket.

Most tekintsük át röviden egy weboldal Meta tag-jait, vagyis háttérinformációit, amik elősegítik a honlap besorolását a keresőkben, amelyek a keresőoptimizálás szempontjából fontosak. Ilyen például a Description (weblap rövid tartalmát leíró tag). A találati listán általában ez a rövid leírás jelenik meg a weboldalunkból. A Keywords (a weblap kulcsszavait tartalmazó meta tag) régen fontos volt, azonban 2009 szeptember óta a Google nem veszi figyelembe, így használata fölösleges.

A weblap legfontosabb eleme: a TITLE. Az egész oldal címének megadására és optimális esetben az oldal tartalmának tömör leírására szolgál. A böngészőablak fejlécében, a tálcán található ikonon, illetve a böngésző tablapjain kerül megjelenítésre. Ennél is fontosabb, hogy a találati rangsor leghangsúlyosabb eleme, hiszen erre kattintva juthatunk el a keresett oldalra. Ha egy kulcsszó a TITLE-ben jelenik meg, akkor az sokkal többet ér a Google szemében, mintha a weblap egyéb helyein tüntetjük fel, ezért a jó címek megírása az egyik legfontosabb tennivaló, döntően hatással van a látogatottságra.

És egy kis érdekesség a végére: a Google büntet, ha muszáj. Ha szándékos álcázást folytat egy honlap (más tartalmat mutat a keresők számára, mint a felhasználóknak); tiltott forrásokból szerez linkeket, vagy SPAM oldalakra mutató hivatkozásokat tesz közzé, akkor a Google leminősiti vagy letilthatja az Ön oldalát, vagy egyszerűen csak ellehetetlenítheti az Ügyfelek általi megtalálást a keresőjében.

Hogyan lehet optimalizált weboldalad?

Keresőoptimalizált honlapot szeretnél? Unod, hogy a konkurenciád előtted van a Google találati listáján? Egyedi megjelenést szeretnél a weben? Teljeskörű szolgáltatást szeretnél, tárhely és domainfenntartással? Néhány honlapodra mutató link sem ártana?
Van megoldás! Nézz szét a szolgáltatásaink között, kérj árajánlatot még ma!
A blogban hasznos tanácsokat kaphatsz már a tárhely és domain kiválasztásához is.

spacer

weboldal bérlés